GERD DE LEY

  • Gerd de Ley is geboren in Gent op 17 april 1944. Kort na zijn geboorte verhuisde hij naar Antwerpen. Sinds een aantal jaren woont hij in Blankenberge.
  • Hij studeerde regentaat Nederlands en Engels, en volgde een opleiding toneel en voordracht bij Senne Rouffaer, aan de Academie van Mortsel.

Gerd de Ley heeft een grote reputatie opgebouwd als citatenverzamelaar in binnen- en buitenland. Sinds 50 jaar verzamelt hij elke dag boeiende gezegden. Zijn boeken verschenen o.m. in Engeland, Amerika, Vietnam en Finland.

Gerd de Ley is acteur, schrijver van toneelstukken, poëzie en aforismen én citatenverzamelaar. Hij stelde al verscheidene citatenboeken samen. In 1975 richtte hij het theatergezelschap Paljas op.

Hij speelde enkele gastrollen in televisieseries als Samson en Gert, F.C. De Kampioenen, De kotmadam, Wittekerke, Thuis en Katarakt.

In de strip De snor van Kiekeboe krijgt hij een cameo als 'Gerd Leywater', een personage dat voortdurend bekende citaten aanhaalt.

 

ANDERE BOEKEN VAN GERD DE LEY

Ontdek nog boeken van citatenkeizer Gerd de Ley

De klieren maken de man
Cadeauboekje met 'verdraaid' leuke spreekwoorden
Meer informatie
Bestel dit boek
Het groot citatenboek van de 21ste eeuw
Dit citatenboek verzamelt 3333 spitante uitspraken uit het voorbije decennium. Naast de klassieke trefwoorden als liefde, leven, mannen en vrouwen, komen ook actuele onderwerpen als hoofddoeken, integratie, internet en de opwarming van de aarde uitvoerig aan bod.
Meer informatie
Bestel dit boek